Fedezd fel a várost a CAFe Budapest különleges helyszínein keresztül!

CAFe Budapest nemcsak a műfajok terén hihetetlenül sokszínű, de a helyszínek tekintetében is számtalan felfedezésre ad lehetőséget. Ismerd meg a város másik arcát, töltsd fel magad Budapesttel! Mutatjuk, milyen programokon érdemes ott lenned, ha a komfortzónádon és a megszokott kulturális helyszíneken túlra is kimozdulnál.

Les a Madách téren

A CAFe Budapest egy olyan összművészeti fesztivál, ahol nemcsak a város legfontosabb játszóhelyei, kiállítóterei és koncerttermei, hanem a közterek, utcák is megtelnek jobbnál jobb produkciókkal és kiállításokkal. Márkus Sándor például a Madách térre álmodta meg Les című installációját, amely a vadászlesek mintájára kedvenc táplálékukkal, a saját tükörképükkel csalogatja magához az utcán kószáló „vadakat” – azaz mindannyiunkat – október 5. és 13. között. „Szeretném kirántani az embereket a város kreálta túlzsúfoltságból, és néhány percre egy nagyon nyugalmas helyre exportálni őket, ahol lehetőségük nyílik magát a várost, az embereket és saját magukat is kicsit kívülről vizsgálni” – mondja Márkus, nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy belefeledkezzünk a megfigyelő szerepébe, és persze akkor se lepődjünk meg, ha épp minket figyelnek meg a belvárosi forgatagban.

cafe_budapest_181005_markus_sandor_les_c_borovi_daniel.jpg

Fotó: Borovi Dániel

Metró, másképp

Horváth Éva Mónika Tömegdinamikák című térinstallációja október 10-től a Fővám téri metrómegálló csarnokában hívja fel a figyelmet a nagyvárosok tömegesedésére impozáns méreteivel és szoborszerű építményével. A művész az olasz futurista és kubista festészettel egyaránt rokonítható művein keresztül a 21. századi nagyvárosi tömegmozgásokat szövi képi mintázattá. Ugye, jól hangzik? Akár útközben is beugorhatsz, és már mehetsz is tovább – azzal a jóleső tudattal, hogy egy szuper kulturális élményben volt részed.

Capa az Erzsébet térre érkezik

Az Erzsébet tér Budapest egyik legnyüzsgőbb helyszíne, ahol október 5. és 21. között egy különleges interaktív köztéri fotóinstalláción keresztül ismerheted meg még jobban a világ talán legfontosabb magyar származású fotóriporterét, Robert Capát (azaz Friedmann Endrét). A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ így emlékezik 105 éve született névadójára, akinek személyisége és életműve egy speciális szállítókonténer terében elevenedik meg. Vessz el a képekben, hangokban, levelekben és könyvekben!

181005_capa105_gerda_taro_robert_capa_segovia_front_spain_late_may_june_1937_web.jpg

Fotó: Gerda Taro

Joan Català bárhol felbukkanhat

A barcelonai Joan Català többszörösen díjnyertes, Pelat című előadásával Budapest közterein találkozhatsz október 16. és 18. között. A kortárs táncban, fizikai színházban és bohócművészetben egyaránt jártas alkotó izgalmakkal teli, mégis költői darabja a tánc, a színház és az újcirkusz határait átlépve szeretné eltörölni a különbséget néző és előadó között. Rizikós, őszinte és merész vállalkozás, amit sok megfigyelés előzött meg a testről, a mozgásról, az emberek viselkedéséről és egy-egy közösség együttgondolkodásáról. Szép és megható bizalmi játék és kivételes közösségi élmény egyben: főszerepben egy fatörzs és egy ember. Tartsd nyitva a szemed, mert Joan bárhol felbukkanhat!

Nyitott műtermek

Ugyancsak a képzőművészet világába kalauzol a Nyitott Műtermek eseménysorozata: 13. alkalommal nyílnak meg a máskor zárt ajtók, hogy beleshessünk a kulisszák mögé. 2 nap alatt, 6 séta keretében közel 20 művésszel ismerkedhetsz meg közelebbről, akik betekintést engednek az alkotás izgalmas folyamatába és személyes történetükbe is.

181006_nymd_ahol_a_szinek_laknak.jpeg

Fény és árnyék a TRIP Hajón

Komplex és izgalmas program a Duna hullámain, a TRIP Hajón: a Light & Shade – The Story of Budapest egy igazán összetett, minden ízében különleges kóstolót ad Budapest történetéből. Ráadásul az íz és a kóstoló szó szerint értendő: árnyékszínház, gasztrokaland és városi séta egyben. Mitől annyira varázslatos ez a város, miért alapítottak itt helyőrséget már a rómaiak, miért népesült be Budapest újra és újra, hogy később főváros legyen? Többek között ez is kiderül az édessel-sóssal fűszerezett angol nyelvű előadáson és az azt követő – magyarul és angolul is elérhető – városi séták során.

Tarts velünk, találkozzunk!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cafebudapestfest.blog.hu/api/trackback/id/tr4614262245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.